Art Books
Scriptum Art Scriptum Art Uitgeverij Boekwinkel Antiquariaat
Titel  Categorie 
Auteur  Trefwoord   
::

Collector's edities / Collector's editions

Bijzonder aandacht verdienen deze speciale, gelimiteerde edities. Zolang de voorraad strekt.

Avec Marilyn / une nuit 1961 - Deluxe edition by Douglas Kirkland

Fotograaf Douglas Kirkland bracht voor een fotoreportage voor Look Magazine een nacht door met Marilyn Monroe. Deze fotosessie vindt zijn weerslag in dit boek dat met een geautoriseerde print in een fraaie doos is verpakt.  Franse editie oplage 110. Print gesigneerd en genummerd. Laatste exemplaar 

 

The Essential Marilyn Monroe  Deluxe edition 

Deluxe edition numbered to 250 copies only produced with the highest quality paper and cloth binding, and packaged in a stunning cloth clamshell presentation case, containing a letter of authenticity from the Milton Greene estate as well as a print of Marilyn with a gold cup from the 'Bed Sitting'.

Also available with the Negligée Print.

Please ask for availability 

 

 

 

 

 

 

Song, China Through 21st Century Eyes: Yaozhou and qingbai ceramics

Dat een boek een prestige-object is weet ontwerpster Irma Boom als geen ander. Zeker wanneer het een publicatie betreft gewijd aan de collectie van een particuliere verzamelaar, omdat die verzameling daarmee naar buiten treedt en in waarde stijgt.

Het hier gepresenteerde Chinese erfgoed, keramiek en porselein uit de Song Dynastie tussen 960 en 1279, betreft doorgaans kleine en breekbare objecten. Zij zijn alle vrijstaand en in kleur afgebeeld op een zwarte achtergrond en doemen zo mooi uit het verleden op. Hun leeftijd en relatieve kleurloosheid krijgen een tegenwicht in daartegenover liggende, felgekleurde pagina's. Daarmee ontstaat een vrolijke, levendige en actuele toets die de ambitie van dit boek ondersteunt om deze collectie van een nieuwe context te voorzien. De kleuren op de tekstpagina's zijn ontleend aan Chinese schilderingen en textilia uit die periode en bleken veel feller te zijn dan de onderzoekers hadden verwacht.
Reproducties van die objecten, alsmede foto's uit het hedendaagse China, worden door het boek heen gestrooid.
Bijzonder is het roomkleurige omslag waaruit in witte opzwellende puff-inkt een gerasterde afbeelding van een vaas in 3D oprijst. Ook hier zijn eenvoud en complexiteit in tegenspraak, een van de paradoxen die het werk van Boom kenmerken.
Het boek is verpakt met een extra omslag in de vorm van een met Chinese zijde beklede, kartonnen wikkel.
Speciale aanbieding € 175,00 (voorheen € 325,00)