Art Books
Scriptum Art Scriptum Art Uitgeverij Boekwinkel Antiquariaat
Titel  Categorie 
Auteur  Trefwoord   
::

Maria Sibylla Merian (1647-1717)
een van de mooiste natuurhistorische boeken uit onze geschiedenis

Deze facsimile uitgave van een van de mooiste natuurhistorische boeken uit onze geschiedenis bevat zestig schitterende illustraties van exotische insecten, met hun oorspronkelijke beschrijving.
Deze heruitgave op ware grootte van Verandering der Surinaamsche insecten (1705) wordt verrijkt met een geïllustreerde inleiding over leven, werk en betekenis van Maria Sibylla Merian en een nieuwe wetenschappelijke beschrijving van alle insecten, dieren en planten.
De ondernemende Duitse vrouw Maria Sibylla Merian (1647-1717) reisde samen met haar dochter naar Suriname om daar onderzoek te doen naar de voortplanting en de ontwikkeling van insecten. Tegenwoordig wordt zij beschouwd als een zeer begenadigd kunstenaar, maar ook als een uitzonderlijk empirisch wetenschapper, die als een van de eersten het gangbare idee van de spontane generatie van insecten uit modder naar het rijk der fabelen verwees. Haar leven en werk worden  internationaal onderzocht door botanici, entomologen en historici die zich bezighouden met de geschiedenis van wetenschap, kunst, religie en economie. In 2017 zal ze 300 jaar
overleden zijn. 

Deze prachtige gebonden uitgave in vierkleurendruk telt 200 bladzijdes en zit verpakt in een luxueuze slipcase. Het boek is maar liefst 53,5 bij 35,5 cm groot en weegt maar liefst 5 kilogram.  T/m 31 december is dit boek verkrijgbaar voor een speciale introductieprijs.