Art Books
Scriptum Art Scriptum Art Uitgeverij Boekwinkel Antiquariaat
Titel  Categorie 
Auteur  Trefwoord   
::

Wajang Foxtrot
Indië in klank en beeld. (inclusief CD)

Wajang Foxtrot neemt u mee naar de wereld van de (lndo-) Europese muziek in Indië aan de hand van een bijzondere collectie van Indische bladmuziek verworven door de Atlas Van Stolk.

Deze kleurrijke verzameling, aangevuld met (spot-) prenten, tekeningen, foto's en affiches betreffende de Gordel van Smaragd, vormt het leidmotief in het verhaal over lndie vanaf I860 tot de onafhankelijkheid van Indonesië in 1949.
Niet eerder werd een dergelijk verhaal aan de hand van muziek vertelt en niet eerder kwamen serieuze Indische klassieke composities, militaire muziek, krontjong, cabaret in Indië en liedjes van verlangen in een publicatie samen.

De bijbehorende cd biedt een rijk geschakeerd palet aan opnamen uit de verzonken wereld van Nederlands-Indië. Het betreft liedjes als Nou…tabé dan van Louis Davids, Hallo! Bandoeng! door Willy Derby, Poëzie en proza in de thee, gezongen door Wim Sonneveld, Sarina, het kind uit de dessa door de Kilima Hawaiians en Nina bobo door Renate Arends.

Bovendien zijn er bijzondere klassieke composities te beluisteren zoals Saïdjah van Richard Hol, de Javaanse dans Wirèng van Paul Seelig, De beelden en de gamelan van
Bernhard van den Sigtenhorst Meyer, en muziek van Fred Belloni, vertolkt door zijn dochter Désirée.

Wajang Foxtrot. Indië in klank en beeld. (inclusief CD)
Henk Mak van Dijk & Carl Nix
2011, (17 x 24 cm), 160 blz., Nederlands met Engels summary, rijk geïll. in kleur en zwart/wit, flexicover.
ISBN 978 905594 784 3
prijs € 24,95