Art Books
Scriptum Art Scriptum Art Uitgeverij Boekwinkel Antiquariaat
Titel  Categorie 
Auteur  Trefwoord   
::

Isaac Israels

Het leven en werk van de Nederlandse impressionist Isaac Israels [1865–1934] wordt in maar liefst vier tentoonstellingen in Den Haag en een in Amsterdam nader belicht.

Bij deze tentoonstellingen verschijnen twee nieuwe belangwekkende publicaties. Hier vindt u een overzicht van publicaties die momenteel beschikbaar zijn over deze schilder.

Isaac Israels Hollands Impressionist.
In deze publicatie treedt Isaac Israels naar voren als een schilder die tijdens de Belle Epoque met licht, kleur en beweging het impressionisme in ons land bracht.
Voordelige paperback-editie. Prijs € 16,00 BESTEL

Isaac Israels in Den Haag (2012)
Veel onbekende schilderijen van Israels zijn achterhaald en bijeengebracht in deze uitgave. Dankzij het archiefonderzoek en gesprekken met specialisten en familie geeft Isaac Israels in Den Haag meer inzicht in het leven van de schilder. Prijs € 24,95 BESTEL

Isaac Israels in Amsterdam  (2012)
In deze uitgave wordt het Amsterdamse werk van Isaac Israels uitvoering besproken. Ook komt de nooit eerder bestudeerde briefwisseling tussen literator Frans Erens en Isaac Israels aan bod. Prijs € 27,50   BESTEL

Jozef en Isaac Israels. Vader & zoon (2008)
Catalogus bij de tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag (2008) over Jozef Israel, een van de grote figuren uit de Haagse School en zoon Isaac die een geheel eigen weg koos.
Nu € 17,95 BESTEL

Isaac Israels Mode en Mannequins (2002)
Deze uitvoerige monografie gaat uitgebreid in op de werken die Isaac Israels maakte van de mannequins en naaisters in het befaamde modehuis Hirsch (Amsterdam) en later bij couterier Paquin (Parijs).  Laatste exemplaren € 49,95 BESTEL

Isaac Israels, portret van een hollandse impressionist.
Dissertatie van J.H. Reisel uit 1966 met als ondertitel Portret van een hollandse impressionist, oeuvre en persoonlijkheidsstructuur.
Prijs € 65,00 BESTEL

 

G.H. Breitner (1857 - 1923), Isaac Israels (1865 - 1934)
Kleine catalogus met werken van Breitner en Isaac Israels uitgegeven door Van Voorst van Beest Gallery, Den Haag. (1987). Prijs € 10,00 BESTEL

 

Isaac Israels (1956)
Beknopte catalogus bij een reeks van tentoonstellingen gehouden in 1956 in Groningen, Leiden en Den Bosch.  Inleiding W. Jos de Gruyter.
Prijs € 10,00 BESTEL

 

Isaac Israels (1969) Franstalig
Kleine Franstalige monografie uit de serie 'Kunst en Architectuur in Nederland' door Anna Wagner. Prijs € 7,50 BESTEL