Art Books
Scriptum Art Scriptum Art Uitgeverij Boekwinkel Antiquariaat
Titel  Categorie 
Auteur  Trefwoord   
::
De Noord-Veluwe fotografisch geschilderd. Gijs Dragt in de voetsporen van Jos Lussenburg, Ben Viegers en Jan van Vuuren.

Titel

De Noord-Veluwe fotografisch geschilderd. Gijs Dragt in de voetsporen van Jos Lussenburg, Ben Viegers en Jan van Vuuren.

Auteur(s)

Andriessen, Mischa & Lies van de Beek:

Gepubliceerd

06-2023, (24,5 x 29,5 cm), 128 pp. Dutch text, numerous ills., hardcover.

Omschrijving  

Het reizen en onderzoeken, het herbeleven is van alle tijden. Zo reist ook Gijs Dragt, op de Noordwest-Veluwe, in de voetsporen van drie beeldend kunstenaars. Concrete aanleiding voor zijn foto’s zijn de schilderijen die Jos Lussenburg, Ben Viegers en Jan van Vuuren maakten in de vorige eeuw. Gijs Dragt gaat op zoek naar de locaties van de schilderijen, indien mogelijk naar hetzelfde standpunt. Soms lijkt het landschap of de stad onveranderd, een andere keer blijkt het oude landschap totaal verdwenen en is er een nieuw voor in de plaats gekomen. Dragt combineert verschillende beelden tot een nieuw beeld, versterkt de kleur en werkt met transparante lagen. Probeert karakteristieke kenmerken van de schilderkunst en de fotografie te verbinden. Zoals de schilder zijn penseel hanteert, zo gebruikt Gijs zijn camera. In deze publicatie komen heden en verleden samen, met de tijd als verbindende factor.

Prijs

€ 29,50

Plaats in winkelwagen