Art Books
Scriptum Art Scriptum Art Uitgeverij Boekwinkel Antiquariaat
Titel  Categorie 
Auteur  Trefwoord   
::
Kees van Dongen. Ster van de Lichtstad
Een buitengewone biografie over het leven en werk van Kees van Dongen, voorzien van talloze anekdotes.
 

Kees van Dongen werd vooral bekend om zijn sensuele, soms expliciet erotisch geladen, verbeeldingen van zijn modellen: vaak vrouwen uit het Parijse nachtleven.

Rudolf Engers (1931), hartstochtelijk verzamelaar van het werk van Kees van Dongen, ontmoette de kunstenaar diverse malen. In een aaneenrijging van boeiende verhalen en anekdotes beschrijft hij Van Dongens leven. Ook van Dongens eigenzinnige houding ten opzichte van zijn kunstenaarschap, collega's, clientele en publiek komt aan bod.

De vriendschappen met talrijke kunstenaars in Parijs komen ter sprake en er zijn vele anekdotes over de door Kees van Dongen geportretteerde adelijke dames en heren en de vele grootheden uit de wereld van de kunst, literatuur en het Parijse amusementsleven.

Een apart hoofdstuk wijdt Engers aan Kees van Dongen als illustrator en ontwerper. Rijk geïllustreerd waaronder veel niet eerder gepubliceerd grafisch werk en illustraties voor tijdschriften en boeken.

Kees van Dongen. Ster van de Lichtstad
Rudolf Engers

2010, 24 x 28 cm, 176 blz., 216 afb. gebonden
ISBN 978 905594 77508
€ 27,50

 

Kees van Dongen Ster van de Lichtstad is een herziene en aangevulde editie van Het kleurrijke leven van Kees van Dongen.