Art Books
Scriptum Art Scriptum Art Uitgeverij Boekwinkel Antiquariaat
Titel  Categorie 
Auteur  Trefwoord   
::
Speelgoed uit de polder
200 jaar Houten Speelgoed uit Waddinxveen
Een buitengewoon fraai verzorgde uitgave over Nederlands houten speelgoed.

In het verleden is al veel geschreven over antiek houten speelgoed als onderwerp, en als onderdeel van volkskunst: Fraai gesneden of gedraaid speelgoed dat in de door ons omringende landen al sinds de 16de eeuw werd gemaakt.

Dat Nederland zo’n houtverwerkend centrum heeft gekend, was tot nu absoluut onbekend.

Houten Speelgoed uit de Polder is het eerste boek dat melding maakt van de ontstaansgeschiedenis van de speelgoedindustrie in Waddinxveen.

Het maakt u hiervan deelgenoot door o.a. het tonen van historische bedrijfsfoto's, handelscatalogi, archiefstukken en een beschrijving van het houten speelgoed, ondersteund door meer dan 250 kleurenfoto's van onder meer:  sleepkoetsjes, postkoetsen, paardjes, poppenkeukentjes, romantische pakhuisjes met tuintjes, wipbruggen, etc.

Al dit speelgoed, uitgevoerd in zowel blank hout als wel beschilderd met volkskunstige motieven is ontstaan bij thuiswerkers en kleine bedrijfjes in Waddinxveen tussen 1780 en 1980.

Houten Speelgoed uit de Polder is een bijzonder fraai uitgevoerd en kleurrijk boek over een nog onbekend deel van onze cultuurgeschiedenis.

Speelgoed uit de Polder
200 jaar houten speelgoed uit Waddinxveen

Lourens Bas, Karin Wester, Arthur Verdoorn

oktober 2005 (28,5 x 28,5 cm), 144 blz., circa 350 foto's, waaronder 285 in kleur, gebonden in cassette

Prijs € 65,00
ook verkrijgbaar in Engelstalige editie.

klik hier om te bestellen