Art Books
Scriptum Art Scriptum Art Uitgeverij Boekwinkel Antiquariaat
Titel  Categorie 
Auteur  Trefwoord   
::
Arnulf Rainer over Van Gogh
De Oostenrijkse kunstenaar Arnulf Rainer (1929) heeft internationaal bekendheid verworven met zijn 'Uebermahlungen' (overschilderingen).

In zijn drang naar vervolmaking heeft hij zijn eigen werk en dat van anderen keer op keer overschilderd. Ook zijn zelfportret en dat van andere kunstenaars gebruikt hij als ondergrond van expressieve tekeningen.

Vanaf medio jaren '70 heeft Rainer een serie werken gemaakt over de (zelf)portretten van Van Gogh. Daarbij transformeerde hij Vincents gelaat tot de meest vreemde grimassen. Niet uit spotternij, maar uit een gevoel van verwantschap met de bezetenheid of 'gekte' van de door hem bewonderde kunstenaar

Recent werkt Rainer aan een nieuwe Van Goghserie, die contemplatiever van aard is. Deze werken zijn voor het eerst te zien op de expositie en in deze catalogus.
Daarnaast worden ruim dertig vroegere Van Gogh-overschilderingen getoond uit de collecties van de kunstenaar en diverse musea. De publicatie bevat tevens een tekst van Arnulf Rainer waarin hij zijn fascinatie voor Van Gogh en zijn motivatie tot het vervaardigen van zijn Van Goghserie toelicht.

Van deze uitgave is een speciale editie: Deze bevat een door Rainer vervaardigde en gesigneerde fotoprint van een door hem bewerkt beeld van Van Gogh. Verschenen in een oplage van slechts 50 stuk. (gesigneerd en genummerd). 

Arnulf Rainer over Van Gogh is de vijfde uitgave in een serie over kunstenaars die zich lieten inspireren door Vincent van Gogh. In samenwerking met het Vincent Van GoghHuis, Zundert tentoonstelling 19 sept. t/m. 6 febr. 2011

Arnulf Rainer over Van Gogh
Ron Dirven & Eva Geene
2010, (17,5 x 24,5 cm). 88 blz., 70 ills., gebonden.
ISBN 978 90 5594 774 4
Prijs € 15,00