Art Books
Scriptum Art Scriptum Art Uitgeverij Boekwinkel Antiquariaat
Titel  Categorie 
Auteur  Trefwoord   
::
Jan Schoonhoven. Edities | The Editions
• Complete catalogus van het grafisch werk
• Onmisbaar naslagwerk voor verzamelaars, kunsthandelaren en experts

Jan Jacob Schoonhoven (1914–1994) is een van de Nederlandse kunstenaars die in de tweede helft van de twintigste eeuw hier ten lande het gezicht van de beeldende kunst in hoge mate mede bepaald hebben. Ook internationaal had hij succes. Het is daarom ook niet vreemd dat hij tot op heden over de hele wereld tentoonstellingen heeft gehad en dat er een enorme hoeveelheid aan publicaties over de magere, bebrilde man met de zo typerende lichtbruine houtje-touwtje-jas en zijn werk is verschenen.

Toch is dit nieuwe boek het eerste en enige in zijn soort. Vrijwel altijd handelen dergelijkegeschriften namelijk uitsluitend over de reliëfs en tekeningen van Jan Schoonhoven en gaan ze niet in op de grafiek, de edities die hij in de loop der tijd heeft uitgebracht. Vooral de laatste 30 jaar van zijn leven werden maar liefst zo’n 70 bladen uitgegeven.  Het werk in oplage bestaande uit  litho’s, zeef- of reliëfdrukken van Jan Schoonhoven is voor het eerst volledig beschreven en geïllustreerd in deze uitgave.

De catalogus wordt voorafgegaan door een essay in Nederlands, Engels en Duits. Het boek is voor verzamelaars, kunsthistorici, kunsthandelaren en experts een waardevol naslagwerk, dat een lacune opvult in de bestaande literatuur over Jan Schoonhoven.

In de zomer van 2019 organiseert het Gemeentemuseum Den Haag naar aanleiding van deze uitgave een tentoonstelling over het werk in oplage van Jan Schoonhoven. (22 juli t/m 29 september 2019)


Jan Schoonhoven Edities | The Editions
Samenstelling Camillo Rigo en Bas Meijer.
Inleiding door Dick Adelaar & voorwoord Benno Tempel

Verschijnt 20 november 2018,  220 x 285 mm.,  176 blz. hardgebonden 

ISBN 978 94 6319 033 6

Prijs € 39,95